حرفه مشاور املاک جزو شغل های حساس و پر زحمتی است که خیلی از افراد این شغل را تنها گرفتن حق کمیسیون می دانند . یکی از تخصص های لازم در حوزه مشاور املاک آشنایی با اصول بازاریابی آشنا باشد. بسیاری از جوانانی که تازه به این حرفه وارد شده اند به این موضوع اهمیت نداده و خیلی زود بازخوردش را میبینند . یکی از مواردی که باید در خود تقویت کنید این است که مهارت شنیدن را بالا ببرید . رشته و یا تخصص دانشگاهی خاصی برای مشاور املاک شدن به طور رسمی وجود ندارد ، باید همواره اطلاعات خود را نسبت به دنیای پیرامونتان بالا ببرید . یک مشاور املاک حرفه ای بهتر است تا از جدیدترین قوانین و تغییرات بازار ملک مطلع شود . می توان یک وبسایت اینترنتی از موارد فروش ملک داشت و به این ترتیب دامنه مشتریان خود را از یک محله و یا شهر خاص به تمامی شهرها و استان های کشور گسترش دهد .
بررسی وظایف مشاور املاک
_ بررسی کامل و دقیق املاک پیشنهادی برای رهن و اجاره و یا فروش
– تهیه لیستی از موارد بررسی شده برای ارائه به مراجعه کنندگان
– دسته بندی کردن املاک مشابه از نظر قیمت و یا موقعیت آن ها
– تهیه عکس از ملک و تکمیل اطلاعات نهایی آن ها برای تبلیغات
– تنظیم قولنامه و مبایعه نامه
– تنظیم شرایط جلسه و قرارداد
– آشنایی به فنون مذاکره و بازاریابی
مزایا و معایب شغل مشاور املاک
- ناخودآگاه با طیف وسیعی از مردم سروکار دارید و این موضوع باعث می شود بدانید با هر فردی چطور باید رفتار کرد .
- با داشتن یک برنامه منسجم کاری می توانید بدون تبلیغات پر هزینه خودتان باعث رونق کاریتان شوید .
- درآمد ثابت و مشخصی برای این کار وجود ندارد و معلوم نیست تا کی برای رسیدن به پول باید تلاش کنید .
درآمد مشاور املاک
در کلانشهری چون تهران به ازای خرید و فروش ملک باید به روش زیر حق طرفین معامله به مشاور را محاسبه کرد :
ارزش ملک * 0/5 درصد
حق کمیسیون * 9 درصد مالیات
جمع مالیات و حق کمیسیون از محاسبات بالا
سهم هر کدام از طرفین معامله به مشاور املاک
هزینه راه اندازی یک دفتر معاملاتی ملکی
بیشترین هزینه ای که باید بابت راه اندازی یک دفتر معاملاتی ملکی بپردازید مربوط به اجاره و یا رهن یک مغازه می باشد . هزینه مالیات هم مطابق با معاملاتی که انجام می دهید در سیستم جامع معاملات ملکی از حساب شما کسر می شود . استخدام کارمند اداری و یا فروش در یک دفتر معاملاتی املاک نیز میتواند بر این هزینه بیافزاید . هزینه های آب ، برق ، تلفن و گاز هم از دیگر هزینه هایی هستند که باید برایشان برنامه ریزی داشت .پ
چگونه یک مشاور املاک موفق شویم ؟
- هر چقدر بیشتر با مخاطب ارتباط داشته باشید و این اطمینان را به او بدهید که در هر زمانی که به شما نیاز پیدا کرد بتواند روی کمک هایتان حساب باز کند ، مشتریان دائمی بیشتری خواهید داشت .
- اگر وبسایت و یا کانالی در شبکه های اجتماعی به نام دفتر معاملاک ملکی خود راه اندازی کرده اید حتماً آن را به روز نگه دارید .
- سعی کنید اطلاعات خود را در این زمینه به روز نگه دارید . قوانین مسکن هر چند سال یک بار دستخوش تغییراتی می شود که باید حتماً آن ها را بشناسید .
- رو به رو شدن با دنیای واقعی و سر زدن به کسب و کارهای کوچک و بزرگ در محله ای که هستید یکی از اقدامات مهم در حرفه شماست .
- در تبلیغاتی که انجام می دهید و یا سر در دفتر املاک خود شماره هایی را اعلام کنید که حتماً پاسخگو خواهید بود .